De mooiste rouwbloemen

Het versturen van rouwbloemen is niet iets wat je dagelijks doet. Dit kan zorgen voor een pittige opgave. Dat je vol zit met vragen is dan ook niet zo gek. Wat zijn immers geschikte bloemen? Je wilt graag iets samenstellen wat gevoelsmatig past bij degene die is overleden. Wij gaan je helpen bij het samenstellen van de mooiste rouwbloemen. Een persoonlijk afscheid zien wij als het begin van een mooie herinnering. Wij gaan je in dit blog dan ook helpen om een zo mooi mogelijk afscheid te verzorgen.

In alle soorten en maten

Rouwbloemen zijn er in alle soorten en maten, met de meest verschillende kleursoorten. Wij adviseren dan ook om kleuren goed af te stemmen. Een kleur heeft namelijk een betekenis, een emotie. Bedenk daarom goed wat je opsturen. Juist in deze toch al zo moeilijke tijd laat je met de mooiste rouwbloemen zien dat je de overledene mist.

Betekenis van rouwbloemen

Zoals al eerder aangegeven hebben alle kleuren een bepaalde betekenis en emotie. Wat is echter de betekenis van deze verschillende mooie rouwbloemen? Wat zegt een bepaalde kleur nou precies?
Zo staat wit voor onschuld, eenvoud en stilte. Rood voor liefde en passie, maar kan ook hartstocht uitstralen. Paars voor rouw en ingetogenheid. Daarnaast heeft roze ook een mooie zachte en tedere uitstraling. Geel staat altijd voor energie, kracht en licht. Oranje meer voor vitaliteit en wamte. Ik hoop dat dit je meer inzicht geeft in wat voor jou de mooiste rouwbloemen zijn. Smaak is voor iedereen immers anders. Volg je gevoel, dat is is altijd de beste raadgever. Bij moment van twijfel, stel de beslissing dan nog heel even uit.

Wat te doen met rouwbloemen

Als er een begrafenis word gehouden, dan zie je vaak dat de rouwbloemen op het graf worden gelegd. Dit is het meest gebruikelijk. Bij een crematie kan dit nog wel eens verschillen. Mensen worstelen dan vaak met een gepaste keuze. Één van die keuze is om het op het bloemenveld of gedenkveld van het crematorium te laten leggen. Echter is het ook mogelijk om het mee naar huis te nemen of om het op een andere gedenkplaats neer te leggen.

Veel kracht en wijsheid

Wij wensen je veel kracht en wijsheid toe met het uitzoeken wat voor jou de mooiste rouwbloemen zijn. Met onze jarenlange ervaring weten wij precies wat bloemen kunnen uitstralen. Wij hopen dan ook dat dit blog je wat op weg heeft kunnen helpen.

Plaats een reactie