tips rouwboeket bestellen

Tips voor het bestellen van een rouwboeket

Om een rouwboeket voor een uitvaart te regelen gaan nog altijd veel mensen naar de lokale bloemist. Ondanks dat de kans groot is dat deze bloemist niet gespecialiseerd is in rouwbloemen, waardoor de keuze ook beperkt is. Voor een mooi, persoonlijk rouwboeket adviseren wij om online te bestellen bij een specialist. Dit boeket kan je vervolgens op de gewenste datum laten bezorgen bij het uitvaartcentrum. Vaak wordt een tijdige levering gegarandeerd. Van plan om een rouwboeket te bestellen? Lees in dit artikel onze tips!

Wat is een rouwboeket precies?

Een rouwboeket wordt “liggend” gebonden, waardoor de bloemen bij de uitvaart op de kist komen te liggen. Doordat ze liggend gebonden worden krijgen de bloemen geen water, waardoor het van belang is dat het boeket op de dag van de uitvaart gebonden wordt. Een specialist zorgt er altijd voor dat het rouwboeket vers gebonden wordt, zodat de rouwbloemen er tijdens de uitvaart prachtig uitzien.

Welke bloemen in het rouwboeket?

Een rouwboeket kiezen kan erg lastig zijn. Er wordt vaak gekozen voor de favoriete bloemen of kleuren van de overledene. Hield de overledene van bepaalde bloemsoorten of kleuren? Dan kan je een persoonlijk rouwboeket laten samenstellen.

Rouwboeket met lint

Aan het rouwboeket wordt vaak een rouwlint bevestigd. Op dit lint is het mogelijk om een mooie, persoonlijke tekst voor de overledene te zetten. Een groot voordeel van online een rouwboeket bestellen is dat je de tijd kunt nemen om een passende tekst te verzinnen. Bij een lokale bloemist is het vaak erg lastig om in deze zware periode direct een tekst door te geven. Op het moment dat je een rouwboeket besteld kun je nog even zoeken naar inspiratie of nadenken over de tekst voor op het rouwlint. Enkele voorbeelden van teksten zijn:

  • Rust zacht (lieve) …
  • Dag lieve …
  • We zullen je missen
  • Rust in vrede
  • We houden van je 
  • Voor altijd in ons hart

Op zoek naar een betrouwbare webshop voor het bestellen van rouwbloemen? Op Rouwboeket.nl kan je prachtige rouwstukken bestellen waarbij een tijdige levering gegarandeerd is.