Verlengt een e-sigaret je leven? Feitjes, fabeltjes en meer

De e-sigaret, een nieuwe uitvinding die het mogelijk maakt om te genieten van een sigaret zonder de schadelijke stoffen binnen te krijgen. Voor veel rokers is het onduidelijk in hoeverre deze e-sigaret minder schadelijk is voor de gezondheid dan gewone sigaretten met tabak erin. Veel mensen zien het dan ook niet zitten om Smok startsets kopen of een Justfog Q16 kopen. Wat zijn de feiten en fabels over de e-sigaret en waarom is het nu zo populair?

Jongeren

De e-sigaret is een elektrische sigaret waar vaak een smaakje aan zit. De rook uit de sigaret is gebaseerd op waterdamp, chemische geur en smaaktoevoegingen en nicotine. De e-sigaret is in die zin wel verslavend maar een stuk minder schadelijk voor de gezondheid. Vooral onder de jongeren is het concept van een e-sigaret tegenwoordig populair. Veel jongeren beginnen met een Smok startsets kopen of met een Justfog Q16 kopen. Deze sets bevatten alle benodigdheden om te beginnen met een e-sigaret roken.

Rokers die overstappen

Door de jeugd en de groeiende vraag naar de e-sigaretten zien veel rokende mensen het als een oplossing om van tabak sigaretten af te komen. Door de vele gezondheidsrisico’s die sigaretten met zich meebrengen vinden mensen dit een goed alternatief. Ze beginnen met Smok startsets kopen. Dit is echt een startset om uit te proberen of een e-sigaret iets voor jou is. De rokende mensen willen graag nog nicotine binnenkrijgen en veel vinden het ook fijn om tijdens een pauze op werk even naar buiten te lopen voor een sigaret. Door dit soort sociale momenten kunnen ze overgehaald worden om te gaan roken. Met de e-sigaret is dat niet nodig, ze kunnen namelijk meeroken alleen dan zonder de gezondheidsrisico’s.

Controle

Er gaat een gerucht dat e-sigaretten niet goed gecontroleerd zouden worden en daardoor gevaarlijk kunnen zijn voor de gezondheid. Dit is niet het geval. Er worden veel controles uitgevoerd voordat de sigaretten op de markt zijn gekomen of mogen komen. Als je overweegt om een Justfoq Q16 kopen dan hoef je niet bang te zijn voor slecht gecontroleerde sigaretten.

Kortom, e-sigaretten zijn een uitvinding die roken mogelijk maakt met minder gezondheidsrisico’s dan bij het roken van tabak sigaretten. Het is een populair alternatief, en het is een veilig concept.

Plaats een reactie