Uitvaartverzekering voor kind afsluiten

Als er een kind geboren wordt, dan is een uitvaartverzekering niet het eerste waar ouders aan denken. Het is toch belangrijk om ook aan praktische zaken te denken als er een kind geboren wordt en daar maakt een uitvaartverzekering onderdeel vanuit. Dat kan gewoon als een praktische zaak gezien worden zonder dat er bij stil hoeft te worden gestaan aan een eventueel overlijden van het kind.

Meeverzekeren op polis

Als ouders zelf een uitvaartverzekering hebben, dan is kan van de mogelijkheid gebruik worden gemaakt om het kind mee te verzekeren op de polis. Bij veel uitvaartverzekeraars wordt deze optie aangeboden zonder dat er voor het meeverzekeren extra kosten betaald hoeven te worden. Indien de ouders zelf nog geen uitvaartpolis hebben, dan kan er een keuze worden gemaakt uit het aanbod van verzekeraars en een uitvaartverzekering worden afgesloten. Het kind kan dan ook meteen gratis worden meeverzekerd. Op deze website worden verschillende aanbieders getoond, die vergeleken kunnen worden.

 

Uitvaartverzekering op naam kind

Ouders kunnen er ook voor kiezen om een uitvaartverzekering op naam van het kind af te sluiten. Het kind krijgt dan een zelfstandige polis en de uitvaart wordt voor een bepaald bedrag verzekerd. Dat kan eventueel bij de eigen uitvaartverzekeraar, maar het is ook mogelijk om op zoek te gaan naar een andere uitvaartverzekeraar die wellicht betere voorwaarden te bieden heeft.