Uitvaartverzekering Vergelijken

Uitvaartverzekering vergelijken is de eerste stap om te ontdekken wat de verschillen zijn, maar ook om inzicht te krijgen in de soorten polissen die er bestaan. Het is dan ook aan te raden om eerst kennis te nemen van de verschillende soorten uitvaartpolissen. Op basis daarvan kan een keuze gemaakt worden die aansluit bij de financiële situatie en bij de persoonlijke wensen. Dan volgt de stap om de verzekeringen op basis van het soort polis met elkaar te vergelijken. Die vergelijking kan op basis van diverse aspecten worden uitgevoerd, waarbij voor veel mensen vooral de hoogte van de premie van belang is.

Type uitvaartpolis

Er kan grofweg een onderscheid gemaakt worden tussen drie soorten begrafenis- of crematieverzekeringen. Er is een mogelijkheid om voor een kapitaalverzekering, naturapolis of koopsompolis te kiezen. Bij een kapitaalverzekering is er sprake van een verzekerd bedrag, waarvoor maandelijks een premie in rekening wordt gebracht. Bij overlijden van de verzekerde wordt het bedrag dat verzekerd is uitgekeerd aan de nabestaanden. Bij een naturapolis wordt eveneens een premie per maand in rekening gebracht. Het verschil is echter dat er diensten en producten worden toegekend, waar nabestaanden uit kunnen kiezen. Bij een koopsompolis hoeft maar één keer een bedrag te worden voldaan en is men daarmee voor de uitvaart verzekerd. Bij de natura- en kapitaalverzekering is er sprake van een bepaalde looptijd waarin de verzekerde premieplichtig is.

Begrafenis of crematie?

U kunt bij het afsluiten en bij het vergelijken van uitvaartverzekering rekening houden met uw voorkeur om begraven of gecremeerd te worden na uw overlijden. Dat is vooral in het kader van de kosten belangrijk, want een begrafenis is in vergelijking bij een crematie zomaar duizenden euro´s duurder. Dat heeft uiteraard invloed op de hoogte van de premie die u daarvoor moet betalen. De uitvaart kan heel sober worden gehouden, zodat er voor een laag verzekerd bedrag gekozen kan worden Als er speciale wensen zijn ten aanzien van de uitvaart of als deze zonder te letten op de kosten in alle opzichten groots opgezet moet worden, dan dient ook het verzekerd bedrag te worden verhoogd.

Hoogte van de premie

De reden om uitvaartverzekeringen te gelijken, is vaak om niet te veel premie te hoeven betalen voor het verzekeren van de uitvaart. Nu is de hoogte van de premie uiteraard van meerdere factoren afhankelijk. Daarbij kunt u denken aan het verzekerd bedrag, de loopt van de polis, maar ook aan speciale wensen die er wellicht zijn om de uitvaart naar eigen inzicht vooraf te regelen. De leeftijd en de gezondheidstoestand van de verzekerde kunnen eveneens invloed op de premie hebben. Er zijn uitvaartverzekeraars waar de gelegenheid wordt geboden om zonder gezondheidsverklaring een verzekering af te sluiten, maar er kan uiteraard wel naar gevraagd worden. Door van een overzicht met uitvaartverzekeraars en premies gebruik te maken, wordt heel snel inzicht verkregen in de premiehoogte en in de verschillen die er zijn. Zo kunt u gemakkelijk na het vergelijken van de uitvaartverzekeringen een keuze maken en online een polis afsluiten.

VerzekeraarVerzekerd BedragPer maandVerzekering afsluiten
yarden-logo€ 7.000,-€ 1.99
dela-logo€ 7.805,-€ 1,07
nuvema-logo€ 7.056,-€ 1,13
ardanta-logo€ 8.000,-€ 1,10
zelf-logo€ 7.000,-€ 5,96
axent-logo€ 7.000,-€ 5,96