Kinderen en uitvaartverzekering

Een meerderheid van de Nederlanders heeft in het verleden de keuze gemaakt om een uitvaartverzekering af te sluiten. In het leven van mensen kan veel veranderen. Zo kan er getrouwd worden en kunnen er kinderen komen. In het geval van de komst van kinderen, bestaat de mogelijkheid deze bij te schrijven op de polis van een van de ouders. Het is echter ook mogelijk om voor een kind zelfstandig een uitvaartverzekering af te sluiten.

Gratis meeverzekeren

Bij het meeverzekeren van kinderen op de polis kunnen uitvaartverzekeraars bepalen dat het kind gratis bijgeschreven wordt en er geen extra premie voor betaald hoeft te worden. Dat is anders als de keuze wordt gemaakt om voor een kind zelfstandig een uitvaartpolis af te sluiten. In dat geval zal er voor de polis wel een premie in rekening worden gebracht.
Er zijn wel verschillen per verzekeraar, zodat aangeraden wordt om voor het meeverzekeren van kinderen op een bestaande uitvaartverzekering na te gaan wat de voorwaarden zijn. Indien er pas besloten wordt om een uitvaartverzekering voor zichzelf en voor kinderen af te sluiten nadat er kinderen zijn gekomen, dan kan een keuze uit het complete aanbod worden gemaakt. In dat geval is het weer aan te raden om de opties te vergelijken.

 

Leeftijd van het kind

De leeftijd van het kind speelt een rol bij het al dan niet gratis meeverzekerd zijn op de polis. Zo kan een verzekeraar bijvoorbeeld de voorwaarde hanteren dat een kind tot de leeftijd van 18 jaar is meeverzekerd, waarna het kind tot het 25ste levensjaar tegen een kindtarief meeverzekerd kan blijven.