Hoe de beste energieleverancier kiezen

Er zijn talloze energieleveranciers en het is begrijpelijk dat het soms ingewikkeld lijkt om de juiste en meest voordelige keuze te maken. Daar helpt Energievergelijker.com bij. Op deze site kun je de energieleveranciers vergelijken die passen bij jouw verbruik. Je verbruik en energiekosten hangen natuurlijk van veel dingen af. Bijvoorbeeld hoe goed geïsoleerd je huis is, hoeveel mensen er in je huis wonen en waar je woont. Ook speelt het een rol of je gas of stroom of beide gebruikt. Om je een idee te geven vertellen wij je meer over de verschillende leveranciers.

Voordelig op basis van standaard verbruik

Voor een standaardverbruik van 2500 kWh stroom en 1100 m3 gas ben je het meest voordelig uit op jaarbasis bij Oxxio, Budgetenergie en Essent. Deze aanbieders leveren allemaal groene stroom. Wil je alleen stroom, dan ben je nog steeds het meest voordelig uit bij Oxxio, gevolgd door Vandebron en Pure Energie. De groene stroom die de laatste twee leveren, wordt opgewekt in Nederland. Het gaat bij deze pakketten wel om een contract van drie jaar, waar de andere contracten voor één jaar zijn. Voor alleen gas ben je het meest voordelig uit bij Pure Energie. Iedere contractduur die zij aanbieden is op jaarbasis goedkoper dan een andere leverancier voor alleen gas.

Kies voor groen

Je kunt ook op zoek gaan naar de beste deal als het gaat om duurzame energieleveranciers. Gebruik je gas in huis, maar wil je toch zo duurzaam mogelijk bezig zijn? Kies dan voor een aanbieder met ‘groen gas’, waarbij CO2 gecompenseerd wordt. Deze optie vind je voornamelijk bij Vandebron en Pure Energie, maar is er ook bij Energie. Ditzelfde geldt voor groene stroom uit Nederland. Een voordelige aanbieder voor alleen stroom of alleen gas, waarbij de groene stroom wordt opgewekt in Nederland of het gas gecompenseerd wordt, is NeoSmart.

Vergelijk om de beste energieleverancier te vinden

Over het algemeen ben je dus bij Oxxio het meest voordelig uit voor je energie en is Vandebron het meest voordelig als het gaat om groene energie. Er zijn ook energieleveranciers die stroom echt lokaal opwekken. Deze stroom komt dan niet uit Nederland, maar bijvoorbeeld uit jouw eigen regio of zelfs jouw wijk. Welke energieleverancier voor jouw situatie het voordeligst is, hangt af van waar je woont en wat je verbruikt. Als je je verbruik niet weet, kun je de samenstelling van je huishouden invullen om de meest voordelige aanbieder te vinden.