Goedkoopste uitvaartverzekering

Wat is jouw reden om een uitvaartverzekering af te sluiten en welke uitvaartverzekering is dan het beste? En voor jou wellicht nog wel belangrijker: wat is de goedkoopste uitvaartverzekering? Het antwoord op deze vragen vind je in dit artikel, waarbij de verschillen in polissen worden uitgelegd.

De natura uitvaartpolis is het voordeligst

Zoals je al wel door hebt komen er meerdere zaken kijken bij het afsluiten van een goede uitvaartpolis. Het is in ieder geval belangrijk dat de dekking wel aansluit bij je wensen jezelf en nabestaanden ten aanzien van de uitvaart hebben.

Wil je het ‘gewoon’ makkelijk hebben, dan is de naturapolis zeker een goede keuze. De meest goedkope uitvaartverzekering heb je door dit soort polissen te kiezen. Bij het overlijden komt er een dienstenpakket beschikbaar. En dat pakket bestaat uit een maximale vergoeding voor de uitvaartzorg. Zorgvergelijker toont een vergelijking van 4 goedkope uitvaartpolissen. In de voorbeeldberekening is te zien dat DELA de voordeligste polis heeft. Maar opgelet: de premie is afhankelijk van de leeftijd waarop je de uitvaartverzekering gaat afsluiten. Doe je dit voor je 30e levensjaar, dan is de premie goedkoper, ben je ouder dan loopt deze snel op. Kies je voor een hoger verzekerd bedrag dan stijgt de premie vanzelfsprekend mee.

Het laag verzekerd bedrag in het voorbeeld volstaat, maar hiermee kan een bijbetaling niet voorkomen worden.

Lage dekking = lage premie

Er is al even aangehaald dat u de laagste dekking kunt kiezen of voor een laag verzekerd bedrag kunt gaan, maar dan is het maar de vraag of de kosten van de uitvaart uiteindelijk gedekt kunnen worden met de polis. Het is uiteraard dan mogelijk dat er alsnog kosten voldaan moeten worden door de nabestaanden. Het is daarom wel van belang dat op basis van de wensen voor de uitvaart op zoek wordt gegaan naar de goedkoopste uitvaartverzekering. Het komt er dan ook op neer dat de laagste premie voldoet aan de wensen die u heeft ten aanzien van de uitvaart.

Keuze maken voor een uitvaartpolis

Het spreekt uiteraard voor zich dat er verschillen zijn in de premies van de uitvaartverzekeringen. Er is tussen de uitvaartverzekeraars nu eenmaal sprake van concurrentie. Bovendien onderscheiden de verzekeraars zich onderling in het type uitvaartpolissen die geboden worden. Bij het maken van een keuze kan er verder met de service rekening gehouden worden. Er zijn uitvaartverzekeraars die een uitgebreide service bieden, waar verzekerden gebruik van kunnen maken. Het is ook raadzaam om daar op te letten bij het maken van een keuze. Er kan namelijk altijd een keuze uit meerdere goedkope uitvaartpolissen gemaakt worden, zodat er eveneens op andere aspecten gelet kan worden.

Het is raadzaam om er even tijd aan te besteden, want doorgaans wordt slechts eenmaal in het leven een keuze gemaakt voor het afsluiten van een uitvaartverzekering. In bepaalde situaties komen mensen vaker voor deze keuze te staan. Bijvoorbeeld als een polis waarvan de premies al voldaan zijn qua verzekerd bedrag niet meer toereikend is om de kosten van een uitvaart helemaal te dekken. Wie de tijd neemt voor een vergelijking en daarbij eerst een selectie maakt voor de voordeligste polissen komt daarna altijd uit bij de goedkoopste.