Ardanta uitvaartverzekering

 

De Ardanta uitvaartverzekering kent verschillende polisvormen, zodat ieder altijd een polis kan afsluiten die het beste bij de eigen situatie en wensen past. De verzekeringsvormen sluiten namelijk op uiteenlopende wensen aan en zijn erop gericht om niet alleen alle kosten, maar ook alle zorgen uit handen te nemen. De uitvaartverzekeringen van Ardanta bestaan uit het Geld Garant Uitvaartplan, Zorg Garant Uitvaartplan en het Geld Geregeld Uitvaartplan. De verzekeraar is een specialist op het gebied van uitvaartverzekeringen, waarbij de klant altijd centraal wordt gesteld. Verder profiteren verzekerden altijd van meerdere voordelen.

Uitvaart berekenen

Het is bij het afsluiten van een uitvaartverzekering uiteraard van belang om een verzekerd bedrag te nemen dat de kosten van de uitvaart dekt. Dat is namelijk het doel van het afsluiten van een uitvaartpolis. Ardanta heeft voor het berekenen van de kosten van een uitvaart een praktische tool ontwikkeld. Door van deze tool gebruik te maken, kunt u helemaal op basis van uw wensen de uitvaartkosten berekenen. Er worden algemene vragen gesteld, zoals of de voorkeur gegeven wordt aan een crematie of een begrafenis. Ook wordt gevraagd naar het aantal personen dat verwacht wordt op de uitvaart te verschijnen. Daarbij worden keuzes geboden tot vijftig personen, maar ook kan er aangegeven worden of er sprake is van een verwachting dat er meer dan honderd personen komen. Ook indien de laatste rustplaats al bekend is, kan dit vermeld worden. Deze vragen geven uiteraard al een globaal inzicht in de kosten op basis van uw persoonlijke invoer. Verder zijn er nog opties beschikbaar om aan te geven of de voorkeur uitgaat naar een eenvoudige, standaard, complete of op maat samengestelde uitvaart.

 

Praktische zaken

Ardanta is meer dan alleen een verzekeraar waar een uitvaartverzekering kan worden afgesloten. De verzekeringsorganisatie is namelijk ook een soort van praktische gids. Het is voor nabestaanden namelijk belangrijk dat na het overlijden van een dierbare er ook gerekend kan worden op hulp bij het regelen van de praktische zaken. Bovendien hebben praktische zaken ook al betrekking op het moment dat er een polis wordt afgesloten. Er wordt dan onder meer inzicht geboden en er wordt hulp geboden om de wensen voor de uitvaart op een praktische manier in kaart te brengen. Er kan daarbij aan zaken worden gedacht, zoals de locatie waar de plechtigheid gehouden gaat worden of welke muziekwensen er zijn. Ook nadenken over bijvoorbeeld huisdieren die achterblijven, is belangrijk. Deze verzekeraar helpt bij praktische vragen en doet dat onder meer het aanbieden van handige checklists of met de informatie met betrekking tot doodgaanendoorgaan. Er kan zelfs advies gegeven worden dat het helemaal niet nodig is om een uitvaartverzekering af te sluiten. Bijvoorbeeld als er meer dan voldoende spaargeld achter de hand is.

Geld Garant Uitvaartplan

Het Geld Garant Uitvaartplan keert bij overlijden van de verzekerde een bedrag uit voor de uitvaart. Bij de keuze voor deze Ardanta uitvaartverzekering kan er gekozen worden voor het eenmalig betalen van een leeftijdsafhankelijke koopsom of voor een periodieke betaling van de premie.
Met deze polis neemt de verzekerde vooraf de regie zelf in handen, want er hoeft vooraf geen keuze gemaakt te worden voor diensten die betrekking hebben op de toekomstige uitvaart. Deze polis is onder meer geschikt voor personen die in het buitenland de uitvaart willen laten uitvoeren. De hoogte van het bedrag kan door de verzekerde worden bepaald.

Zorg Garant Uitvaartplan

De Ardanta uitvaartverzekering in de vorm van het Zorg Garant Uitvaartplan geeft de verzekerde de zekerheid dat de uitvaart naar wens wordt verzorgd met eventuele ruimte voor het laten uitvoeren van extra wensen. Het is bij deze polis namelijk mogelijk om daarvoor geld te reserveren.
Er zijn een aantal diensten standaard verzekerd bij het Zorg Garant Uitvaartplan, zoals onder meer de verzorging van de overledene, bepaald aantal rouwbrieven, rouwauto en volgauto. De volledige opsomming van de diensten kunt u vinden op de website van Ardanta.

Geld Geregeld Uitvaartplan

Het Geld Geregeld Uitvaartplan geeft de verzekerde alle vrijheid en gelegenheid om te bepalen hoe de uitvaart er precies komt uit te zien. De kosten van de uitvaart worden door de verzekeraar rechtstreeks voldaan aan de uitvaartverzorger. Op die manier worden nabestaanden niet met kosten geconfronteerd die vooraf voldaan moeten worden en blijft ook de administratieve afhandeling ervan buiten beschouwing.

 

Bij deze uitvaartverzekering kan de verzekerde zelf alle wensen vooraf al vastleggen. Er hoeft geen rekening te worden gehouden met standaard diensten of een plechtigheid die op een standaard manier wordt uitgevoerd. De uitvaartverzorger kan bovendien ook zelf worden gekozen.

 

Iedereen kan uit bovenstaande varianten een keuze maken. Bij een natura uitvaartverzekering van Ardanta geldt dat er rechtstreeks uitgekeerd wordt aan de uitvaartverzorger. Bij een Geld verzekering geldt dat een bedrag wordt uitgekeerd aan de begunstigde die in de polis is genoemd. Er wordt online een optie geboden om een Ardanta uitvaartverzekering naar keuze af te sluiten. Uiteraard is het mogelijk om eerst een premie te laten berekenen voor de verschillende uitvaartverzekeringen om op basis daarvan een keuze te maken. Op de website van Ardanta is er verder nog meer informatie te vinden over de diensten en werkwijze.

BEREKEN UW PREMIE BIJ ARDANTA